БРАЌА МИЛАДИНОВИ, ИСЕЛЕНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА

(Лос Анџелес, Калифорнија, САД, 27 Ⅰ 1935) – организација на македонски доселеници, претежно од Гостиварско, Тетовско и од други краишта од западниот дел на Македонија. Била една од поактивните организации, активна и денеска во Лос Анџелес.
Сл. Н.-К.